aboneaza-te la RSS Feed

calatorie Romania

Tuesday, October 23, 2018

Voi ce v-ati dorit sa deveniti cand veti fi mari?

Adaugat de PonturiBune.ro in 16/06/2015


Meseria de doctor este una din meseriile cele mai agreate de copii, pana si in jocurile lor isi face prezenta medicul care trebuie sa trateze pacientii, papusi sau alti copii, aflati in suferinta care au nevoie de ingrijirea unui medic bun care are si o trusa medicala plina cu tot felul de instrumente medicale pe care le va folosi pe rand pentru a depista cauza suferintei ca apoi sa o trateze si ca pacientul sa fie din nou fericit. Jocurile cu doctori ai copiilor sunt fascinante si ei chiar isi iau rolul in serios atunci cand se joaca, daca ii intrebi ce vor dori sa se faca atunci cand vor fi mari iti vor raspunde rapid ca, doctori. Si noi am visat la aceasta meserie si chiar ne-am jucat, insa nu toti am ajuns sa o si practicam ci doar cei care au simtit ca pot cu adevarat sa ia in mainile lor, viata pacientilor pentru a-i salva de boli. Nu este un drum usor insa in momentul in care practici aceasta meserie cu adevarat, satisfactiile de care te bucuri te fac sa uiti efortul depus.

Imi amintesc cu drag de anii copilariei cand visam la multe meserii insa predominant la cea de doctor; mai ales ca la o zi aniversara primisem cadou o trusa medicala si un atlas de anatomie umana. Am urmat pas cu pas fiecare an de scoala si am pus accentul strict pe obiectele care aveau legatura cu ceea ce imi doream eu sa devin mai tarziu si anume, medic. M-am axat in mod deosebit pe medicina pediatrica pentru ca iubesc copiii si imi sunt foarte dragi, imi pot arata dragostea ingrijindu-i atunci cand sunt in suferinta. Si copiii ma iubesc si imi este foarte usor sa ii consult si sa ii tratez pentru ca legam usor prietenii si atunci e mai simplu sa faca ce le ceri avand incredere deplina in tine, ca medic. Pana si injectiile care urmeaza sa le fac nu sunt dureroase si se dovedesc a fi adevarati eroi curajosi care nu se tem de o simpla intepatura. Obisnuiesc ca dupa fiecare consultatie care se finalizeaza cu o analiza de sange sau o injectie, nu ceva tocmai placut, sa le ofer cate o diploma de curaj care ii incanta foarte tare si uita usor de mica suferinta provocata.

Drumul spre a deveni un medic de succes este unul foarte dificil si care necesita foarte multa munca si studiu pe parcursul a unor ani buni, insa cine doreste cu adevarat va reusi cu siguranta ceea ce si-a propus. Eu nu m-am temut de acest lucru pentru ca mi-a placut si cand faci acest lucru din placere atunci orice efort in acest sens nu inseamna nimic pentru ca simti ca asta trebuie sa faci. Stiu ca nu am putut fi ca ceilalti copii si nu prea am avut timp de joaca pentru ca invatam mult, dar nu imi pare deloc rau pentru ca cineva trebuia sa se sacrifice pentru a putea ajuta. Nu exista cununa fara efort indelungat si intens, asa cum este in cazul oricarui medic bun care face din meseria sa, o adevarata vocatie pe care si-o desfasoara cu succes fara interes banesc ci doar cu multumirea pe care ti-o ofera zambetul unui pacient tratat de tine si care se bucura din nou ca este sanatos.

Sursa foto: www.reddit.com

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

Comentarii

  1. Frumos, mai rar o astfel de abordare in zilele noastre. Medicina ar trebui practicata doar de cei daruiti si pasionati in ale vindecarii. Restul sunt felceri.

home | top