aboneaza-te la RSS Feed

calatorie Romania

Tuesday, October 23, 2018

Ponturi despre externalizarea serviciilor de contabilitate si ce inseamna acestea

Adaugat de PonturiBune.ro in 06/06/2016

Sa vorbim despre contabilitate… cu totii stim ca este necesara si stim de a semenea ca ai nevoie de un set de abilitati pentru a te putea ocupa de acest domeniu. Spre exemplu, este vorba de atentia la detalii si rabdarea extrem de dezvoltata. Nu oricine se poate ocupa de contabilitate, iar cel mai indicat este sa apelati la o firma ce are angajati instruiti in acest sens si care pot prezenta garantia ca operatiunile dumneavoastra financiare sunt in siguranta.

Intotdeauna este bine sa incredintati in mainile specialistilor activitatile pe care nu le stapaniti 100%. Cu atat mai mult atunci cand este vorba chiar de bani si de operatiuni cu bani. Un exemplu de astfel de firma, unde exista preturi bune si garantia sigurantei este Firma de Conta. Acolo puteti gasi numeroase avantaje, fie ca vorbim despre preturi contabilitate convenabile, despre contabilitate pentru orice fel de firma ati avea, chiar si despre contabilitate pentru PFA. Scapati astfel de emotiile unor operatiuni eronate.

Contabilitatea reprezinta o profesie vasta si dinamica, ce se adapteaza continuu la nevoile specifice si variate ale utilizatorilor sai. In ultimele decenii, contabilitatea s-a impartit in multiple subramuri pentru a satisface nevoile diversificate ale beneficiarilor. Asadar, principalele tipuri de contabilitate ar fi: contabilitatea financiara, contabilitatea fiscala, contabilitatea manageriala, contabilitatea de stat, contabilitatea sociala, contabilitatea proiectelor, si contabilitatea juridica.

Contabilitatea financiara include standardele de contabilitate, conventiile contabile si regulile pe care contabilii trebuie sa le urmeze atunci cand pregatesc situatiile financiare. Contabilitatea fiscala se refera la contabilitatea pentru toate problemele legate de taxe. Contabilii fiscali ajusteaza situatiile financiare, care sunt intocmite in conformitate cu principiile contabile financiare. Fac toate acestea pentru a tine cont in permanenta de regulile prevazute de legislatia fiscala.

Contabilitatea manageriala: acest tip de contabilitate este cel mai potrivit pentru concernele care au productia ca activitate principala. Contabilitatea manageriala produce informatii, in primul rand, pentru uz intern de catre managementul companiei. Contabilitatea de stat (guvernamentala), cunoscuta si sub numele de contabilitate publica sau federala, se refera la tipul de sistem informational contabil utilizat in sectorul public.

Contabilitatea sociala se apleaca asuprala procesului de raportare al implicatiilor activitatilor unei organizatii, privind mediul acesteia ecologic si social. Contabilitatea proiectelor este o componenta a managementului de proiect. Se refera la utilizarea unui sistem de contabilitate pentru urmarirea evolutiei financiare a unui proiect prin rapoarte financiare frecvente.

Contabilitatea juridica se refera la litigii sau dispute. Este utilizarea de contabilitate, audit si tehnici de investigatie in aceste cazuri. Contabilii juridici actioneaza ca martori experti in instantele de judecata, privind litigiile civile si penale care necesita o evaluare a efectelor financiare ale unei pierderi sau in cazul detectarii unei fraude financiare.

Alte articole

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

home | top