aboneaza-te la RSS Feed

calatorie Romania

Friday, September 21, 2018

Sistemele de alarma antice si moderne

Adaugat de PonturiBune.ro in 06/09/2017

Cunoastem sistemele de alarma moderne si le vedem la tot pasul prin magazine, institutii sau chiar locuinte. Poate chiar tu ai un sistem de alarma care functioneaza chiar in acest moment. Insa cum au aparut ele? Cum se protejau oamenii vechi de problemele de la acele vremuri? Pentru a raspunde la aceste intrebari si pentru a afla cum a evoluat nevoia noastra de protectie si siguranta, ne-am informat impreuna cu SKUT.ro si am realizat un articol care ne arata cum a evoluat dorinta omului de a se simti protejat si in siguranta incepand cu anii 7000 inainte de Hristos si pana in prezent.

De cand cunoastem omul pe pamant, acesta a cautat solutii pentru a se proteja de pericolele din jurul lui. Acum foarte multi ani, de dinainte de egipteni, omul invata sa vanzeze, sa faca focul, practic incerca sa supravietuiasca cum putea. La acele vremuri erau si foarte multi pradatori care incercau sa-I faca zile negre. Si pentru ca nu avea o locuinta deoarece nu stia sa construiasca mai nimic la acea vreme, omul a incercat din rasputeri sa vina cu solutii de aparare. Dupa ce isi punea cateva frunze in loc de pat si facea un foc ca sa se incalzeaza, trebuie sa isi apere micul sau teritoriu de animalele de vanatoare.

Astfel el a inceput sa gandeasca si sa proiecteze diferite metode de protectie. La acea vreme, o groapa acoperite cu frunze era considerata o capcana si in acealsi timp o metoda de protectie. Pentru ca oricine incerca sa ajunga pe portiunea lui de pamant cadea in groapa.

Tot omul a mai gandit si alte “sisteme” rudimentare de protectie, insa nu are rost sa discutam despre ele. Important este ca ideea de siguranta o avem in sange inca de la primii pasi facuti pe pamant. Si pentru ca ne-a preocupat foarte mult aceasta idee am dezvoltat-o mai departe.

Magazinul SKUT este un magazin specializat in sisteme de alarma, sisteme de supraveghere, echipamente auto, accesorii, control acces, protectie perimetrala si alte asemenea. Cu o experienta foarte mare in domeniu, magazinul va ofera cele mai bune preturi si servicii de o calitate excelenta. Primiti asistenta post vanzare in momentul in care decideti sa comandati ceva, aveti dreptul la retur in 14 zile de la ridicarea produselor si garantie. Produsele se pot testa in showroom dupa achizitionare in atentia unui specialist care va avea grija sa va explice cum functioneaza.

Sistemele de alarma au inceput sa evolueze la forma pe care o cunoastem acum incepand cu anul 1900. In cele doua razboaie mondiale, armata a cheltuit multi bani in cercetare pentru a dezvolta sisteme sigure de protectie pentru bazele lor. Atunci au aparut primele forme de sisteme de alarma moderne.

Ele aveau rolul sa protejeze depozitele cu armament sau un anumit perimetru. Pe atunci se foloseau si bombe (mine) ascunse sub pamant, iar cand un inamic reusea sa treaca de alarma, acesta era in pericol de moarte datorita minelor ascunse.

Dupa 1940 lucrurile au inceput sa se linisteasca. Tehnologia continua sa evolueze, razboaiele s-au terminat, iar persoanele simple au avut acces la tehnologie si au au dezvoltat sisteme de alarma pentru locuintele lor sau pentru fabrici.

Acestea erau sisteme de alarma simple si nu prea eficiente. Puteau fi sparte de oricine aproape si nu asigurau un confort prea ridicat. Ele erau bune doar daca erai prea naiv si nu aveai cunostinte tehnice deloc.

Totusi, ele si-au facut treaba foarte bine cat au putut, caci tehnologia continua sa evolueze in permanenta, iar acestea au primit functii noi, design nou, tehnologie noua si au devenit mult mai puternice.

In prezent avem sisteme de alarma cu numerosi senzori de detectie. Se pot conecta la telefon, putem arma sau dezarma centrala folosind un smartphone si putem afla ce pericole ne pandesc de la distanta. Totul poate functiona wireless iar fiabilitatea a crescut.

Viziteaza SKUT.ro pentru a vedea cele mai noi sisteme de alarma. Preturile sunt imbatabile, iar produsele comercializate de ei sunt de cea noua generatie. Magazinul va ofera o gama larga de produse, inclusiv sisteme de supraveghere, control acces, echipamente auto sau accesorii.

Alte articole

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

home | top