aboneaza-te la RSS Feed

calatorie Romania

Wednesday, October 17, 2018

Inchirieri auto Bucuresti. Cand si de ce se opteaza pentru o astfel de solutie?

Adaugat de PonturiBune.ro in 16/04/2018

Dat fiind numarul urias de masini de pe strazi, s-ar putea spune ca fiecare bucurestean are propria masina si refuza sa foloseasca alt mijloc de transport pentru a se deplasa. Este un lucru aproape adevarat, insa cu toate astea, sunt din ce in ce mai multe masini de inchiriat in Bucuresti. Daca in urma cu 8-9 ani, firmele de inchirieri auto traiau doar pe baza strainilor care veneau in Romania pentru afaceri, astazi exista mult mai multe categorii de oameni care prefera o firma de inchirieri masini Bucuresti in locul altor mijloace de transport.

Cine apeleaza la o firma de inchirieri masini Bucuresti?

Principala categorie de oameni care inchiriaza masini este tot cea a turistilor straini care ajung in Romania pentru afaceri. Totusi, au aparut si alte categorii, care contureaza afaceri din ce in ce mai bune pentru cei care aleg sa aiba business-uri in domeniu. Conform celor de la kamoauto.ro, exista din ce in ce mai multi straini care aleg sa viziteze Bucurestiul de placere si de asemenea, exista o multime de romani care locuiesc in strainatate si inchiriaza masini pentru a se putea deplasa mai usor in Romania.

Ultima si cea mai interesanta categorie este cea a bucurestenilor care aleg sa apeleze la o firma de inchirieri masini Bucuresti, motivati de o flexibilitate mai mare.

Cand si de ce opteaza bucurestenii pentru inchirierea unei masini?

Exista o categorie din ce in ce mai mare de oameni care evita sa isi cumpere un automobil propriu, alegand solutii care le ofera mai multa flexibilitate. De regula, Bucurestiul este un oras care are un transport public destul de bine pus la punct, insa doar in zonele centrale. Cei au treaba in zone limitrofe ale orasului, pot miza pentru inchirierea auto. Motivele pentru o astfel de decizie, in detrimentul alegerii unei masini proprii sunt destul de convingatoare:

 • Este o varianta care nu scoate foarte multi bani din buzunar. Multumita concurentei din ce in ce mai mari, firmele de inchirieri ofera chiar si preturi de 70-80 de lei pe zi pentru un automobil de clasa mica sau medie.
 • Este o solutie care asigura flexibilitate. Multe firme aduc masina la scara blocului in momentul in care aceasta este inchiriata. De asemenea, flexibilitatea poate sa insemne si posibilitatea de a achizitiona tot felul de modele interesante. Pasionatii de automobile se pot bucura de cele mai noi modele ale brandurilor pe care le prefera.
 • Este o solutie altruista. Cu siguranta, cei care aleg sa inchirieze masini in loc de a opta pentru achizitia lor, contribuie in mod serios la imbunatatirea societatii. O astfel de decizie poate sa insemne poluare mai putina, un trafic ceva mai eliberat si multe alte avantaje legate de fluidizarea transportului in oras.

Este adevarat ca piata de inchirieri auto este inca la inceput in Romania, insa exista o multime de lucruri atractive in ceea ce o priveste iar viitorul nu suna tocmai rau.

Alte articole

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

Comentarii

 1. Ai dreptate. Sunt multe mașini care stau nefolosite de ani de zile, atât în parcările din jurul blocurilor cât și pe la marginea bulevardelor. Sunt persoane care își cumpără o mașină cu gândul să o folosească ocazional. Dacă prețul este potrivit, închirierea unei mașini atunci când ai nevoie devine o soluție mai convenabilă și, nu în ultimu rând, mai ecologică. Mulțumesc pentru pont !

 2. mobilier says:

  Problema inchiriatului masinilor ocazional apare in momentul in care o predai inapoi … trebuie sa fii foarte foarte atent la contract si defecte/zgarieturi in momentul in care o preiei … altfel o cam pui…de doua ori am luat aceeasi tzeapa deci … ma gandesc de doua ori

 3. scaun birou says:

  si sa nu uitam de faptul ca multi particulari isi inchiriaza masinile dar este nevoie intotdeauna de o declaratie notariala care mai costa si aia. Nu recomand inchirierea de la persoane fizice.

 4. Niciodata nu inchiria o masina de la firmele mici. Vorbesc din experienta

home | top